Έπεσε η αυλαία για το 100% Hotel Show 2016

hotel show apologismosΤο τέταρτο 100% Hotel Show, η δυναμικότερα ανερχόμενη έκθεση για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Με θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας που αγγίζει το 80% (σε σύγκριση με την περσινή χρονιά), οι συνολικές επισκέψεις ξεπέρασαν τις 18.000 (κυρίως από ιδιοκτήτες καταλυμάτων όλων των κατηγοριών), διατηρώντας πάντα το premium προφίλ του θεσμού, αφού η ροή ήταν ελεγχόμενη, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός και μαζικότητα.

Οι εντυπωσιακές κατασκευές περιπτέρων αποτέλεσαν ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης των επισκεπτών, οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά στην ψηφοφορία του διαγωνισμού “Καλύτερου περιπτέρου”, μέσω της οποίας η συμμετοχή της εταιρείας Bagno y Bagno αναδείχθηκε ως το εντυπωσιακότερο περίπτερο της έκθεσης. Τη σημασία της έκθεσης για το χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, επιβεβαίωσε επίσης η προσέλευση καταξιωμένων αρχιτεκτονικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών.

Μια από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις του θεσμού, ήταν η έντονη επενδυτική διάθεση από ξενοδόχους κάθε κατηγορίας, γεγονός που καταγράφηκε στις συναντήσεις μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, που ξεπέρασαν τις 30.000. Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, επισφραγίστηκε επίσης από την παρουσία υψηλής ποιότητας επαγγελματιών, τόσο από την πλευρά των ξενοδόχων (οι οποίοι ήταν συνήθως ιδιοκτήτες ή διοικητικά στελέχη), όσο και από την πλευρά των εκθετών, οι οποίοι συμμετείχαν με τα υψηλόβαθμα στελέχη τους για τη διευκόλυνση των επαφών και των συμφωνιών.

Η σημασία των 100% Hotel Design Awards
Τα 100% Hotel Design Awards, αποτέλεσαν το πρώτο παράλληλο event της διοργάνωσης, με περισσότερους από 200 εκλεκτούς καλεσμένους να παρακολουθούν την τελετή απονομής. Ο διοργανωτής της έκθεσης, κος Δημήτρης Αντωνάκος, αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός στην ανάδειξη του ελληνικού design σε συγκριτικό πλεονέκτημα του τουρισμού, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των πωλήσεων των ελληνικών ξενοδοχείων, αλλά και στην ενίσχυση της Ελλάδας ως προορισμού.

hotel show apologismos-2

Οι νικητές των 100% Hotel Design Awards, είναι:

Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης: COCOMAT HOTEL ATHENS – Elastic Architects
Καλύτερο Ξενοδοχείο Διακοπών: CASA COOK HOTEL RHODES- Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions
Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο: CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions
Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception: DOMES NORUZ – Schema4 architects
Καλύτερο Spa: DOMES NORUZ – Schema4 architects
Καλύτερο All-Day Restaurant: CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions
Καλύτερο Hotel Lighting: COCOMAT HOTEL KOLONAKI – L+DG thomas gravanis lighting architects
Καλύτερο Landscape: MELANOPETRA BOUTIQUE HOTEL – Άννα Αποστόλου
Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία: CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions
Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο: INFINITY HOTEL – Mold Architects & Golden Land Goutos
Ειδικό βραβείο κοινού: KENSHŌ BOUTIQUE HOTEL & SUITES – Kenshō Boutique Hotel & Suites

hotel show apologismos-3Το μοντέρνο VIP Opening Party
Μετά την απονομή των 100% Hotel Design Awards ακολούθησε το VIP Opening Party στο κεντρικό lounge της διοργάνωσης, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, μετατρέποντας την έκθεση σε μια πραγματική γιορτή του τουρισμού. Με κεντρικό χορηγό την εταιρεία Νoisis, το lounge του 100% Hotel Show μεταμορφώθηκε σε έναν διαδραστικό χώρο προσωπικών συναντήσεων, υπό τη συνοδεία των Cocktails της Caipi One, καθώς και του εκλεκτού buffet της εταιρείας Degustation, λανσάροντας έναν νέο τύπο εγκαινίων, με βασικό χαρακτηριστικό του τις νέες ευκαιρίες για Networking.

hotel show apologismos-15Η μεγάλη συμμετοχή στα Hotelier Workshops
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος των Workshops, με την υποστήριξη της εταιρείας XENEX, αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της έκθεσης, προσελκύοντας περισσότερες από 2000 συμμετοχές για τα 8 Workshops που διοργάνωσαν οι εταιρείες Web Hotelier, Google, Trivago, Nelios, Destsetters, archisearch.gr & EcoWeek, Blue Villas και Aqua Vista Hotels. Οι παρουσιάσεις απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το κοινό που τις παρακολούθησε, αφού έδωσαν την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις της ξενοδοχειακής αγοράς, αλλά και να διερευνήσουν σημαντικά ξενοδοχειακά εργαλεία.

Τα σχόλια των εκθετών και των επισκεπτών
Σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη διοργάνωση αποτελούν τα σχόλια των εκθετών και των επισκεπτών, που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης και γεμίζουν παράλληλα με ευθύνη τους διοργανωτές, έτσι ώστε να διατηρηθεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο του θεσμού. Οι ξενοδόχοι, επεσήμαναν τη σημασία μιας τόσο εξειδικευμένης έκθεσης που στόχο έχει να παρουσιάσει λύσεις σε όλα τα επίπεδα αναγκών ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα Key accounts των εταιρειών και επιτυγχάνοντας επικερδείς συμφωνίες. Οι εκθέτες, εκτός από την ποσοτική αύξηση του κοινού, διαπίστωσαν τις ενισχυμένες ευκαιρίες να γνωρίσουν νέα accounts και να συνομιλήσουν άμεσα με τους decision makers.

Το επόμενο 100% Hotel Show: 17-20 Νοεμβρίου, 2017
Η ομάδα του 100% Hotel Show ανανεώνει το ραντεβού για το 100% Hotel Show 2017, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, υποσχόμενο μια ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένη εκθεσιακή εμπειρία.


Το atlantea ήταν χορηγός επικοινωνίας του 100% Hotel Show

Print Friendly, PDF & Email