Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου και Φ. Γεννηματά στη Ρόδο

Αρωγός της περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπιση των ανοικτών ζητημάτων των νησιών δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης 1/11 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Η κα Γεννηματά επισκέφθηκε χθες τη Ρόδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Στην επίσκεψή της στο γραφείο του Περιφερειάρχη συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Bουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και κομματικά στελέχη.

Στην διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους είχαν μια ιδιαιτέρως ουσιαστική συζήτηση για τα φλέγοντα, ανοιχτά θέματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που παρά το πιεσμένο πρόγραμμά της τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και θέλησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για τα οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπισή τους.


Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου η κα Γεννηματά δεσμεύτηκε να στηρίξει τον αγώνα της Περιφερειακής αρχής, προκειμένου να αρθούν οι στρεβλώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ περιορισμένη χρηματοδότηση της νησιωτικής περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Συζήτηση έγινε και για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, με την κα Γεννηματά να εκφράζει την αγωνία της από την ελαφρά αύξηση που παρουσιάζουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύντομη αλλά πολύ στοχευμένη και ουσιαστική συζήτηση καθώς και “για την δέσμευση της καταγόμενης από την Σύμη κας Γεννηματά, να στηρίξει τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανοικτών ζητημάτων των νησιών μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email