“Χριστούγεννα με τον μολυβένιο στρατιώτη” το Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη

Τέσσερις παραστάσεις, σε Πύργο, Φηρά, Εμπορείο και Μεσαριά

Την παιδική θεατρική παράσταση “Χριστούγεννα με τον μολυβένιο στρατιώτη” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Σαντορίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ.

Μετά την επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη περιοδεία του τα τελευταία δύο χρόνια με την παράσταση “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει φέτος επί σκηνής το αριστούργημα του κορυφαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν. Πρόκειται για την πιο θρυλική χριστουγεννιάτικη ιστορία σε μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, ζωντανό τραγούδι, γέλιο, αλλά και μηνύματα για την αγάπη και τη φιλία.

Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι, μία χάρτινη Μπαλαρίνα ζωντανεύει και περιμένει όπως όλοι τα Χριστούγεννα. Στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι ένας Μολυβένιος Στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα συναντήσει νεράιδες, ζώα και πλάσματα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα προλάβει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του πριν έρθουν τα Χριστούγεννα;


Η σειρά των παραστάσεων έχει ως εξής:

  • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 (11:00) – Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας
  • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 (19:00) – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Μεσαριάς
  • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (11:00) – Χριστιανική Εστία Φηρών
  • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (19:00) – Πολιτιστική Αίθουσα Εμπορείου

Και στις τέσσερις παραστάσεις η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η παράσταση που θα δοθεί στο εντευκτήριο της Εστίας Πύργου είναι μία δωρεάν προσφορά των καλλιτεχνών προς τα παιδιά της Σαντορίνης.

Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή- Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα

Print Friendly, PDF & Email