20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρειος Πάγος: Δύο επικυρώσεις, μία αναίρεση για το Sea Diamond

Share

seadiamond_w600Επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί στον πλοίαρχο και τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, το οποίο βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη.

Αντίθετα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του ανθυποπλοιάρχου και έπαυσε οριστικά τη σε βάρος του ποινική δίωξη, με το σκεπτικό ότι εφόσον βρισκόταν στην γέφυρα ο πλοίαρχος την ευθύνη του πλοίου την είχε ο πλοίαρχος και όχι ο ανθυποπλοίαρχος.

Από το Τριμελές Εφετειο Πειραιά είχαν καταδικαστεί ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 36 μήνες φυλάκισης, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και ο ανθυποπλοίαρχος αξιωματικός Γέφυρας σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Το ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση του πλοιάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική, εμπεριστατωμένη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί τα Σύνταγμα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη