100% ιδιωτικότητα εγγυάται το Viber

Εν μέσω του πρόσφατου προβληματισμού πολλών χρηστών εφαρμογών για ανταλλαγή μηνυμάτων και για κοινωνική δικτύωση, σχετικά με παραβιάσεις ιδιωτικότητας και μη αποδεκτής χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων, κυρίως για εμπορικούς λόγους, το  Viber έρχεται να υπενθυμίσει τους τρόπους με τους οποίους η δημοφιλής εφαρμογή εξασφαλίζει στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Το Viber απευθύνεται στους περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες της εφαρμογής και τους καθησυχάζει επισημαίνοντας ότι οι προσωπικές τους επικοινωνίες προστατεύονται και παραμένουν πάντα ιδιωτικές και πως όλες οι συνομιλίες τους ανήκουν μόνο σε αυτούς.

Πώς γίνεται αυτό;

  • – Aπό προεπιλογή το Viber δεν μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες σας

Είναι αδύνατο για το Viber να διαβάσει ή να ακούσει τις γραπτές συνομιλίες ή τις κλήσεις των χρηστών, επειδή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλες τις συσκευές, για όλες τις ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες καθώς και για τις κλήσεις μέσω Viber. Από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε η πλήρης κρυπτογράφηση των συνομιλίων από άκρο σε άκρο περιλαμβάνεται στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για όλους τους χρήστες, και δεν απαιτείται να γίνει κάποια επιπλέον ενέργεια ενεργοποίησής της.

Άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων δεν κρυπτογραφούν πλήρως τις συνομιλίες των χρηστών αυτόματα, εκτός και εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση, να διαβάζουν και να πωλούν ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών σε τρίτους ή διαφημιζόμενους. Το Viber δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ακριβώς επειδή δεν έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές συνομιλίες τους.

– Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν μηνύματα που μετάνιωσαν για την αποστολή τους.

Το Viber επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν από μια συνομιλία οποιονδήποτε τύπο μηνύματος έχουν στείλει και κατόπιν μετάνιωσαν για αυτό. Η διαγραφή ενός μηνύματος ισχύει τόσο για τον ίδιο τον αποστολέα, όσο και για τον παραλήπτη του μηνύματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον ένας χρήστης αποφασίσει να διαγράψει ένα μήνυμα, αυτό δεν θα εμφανίζεται πλέον στη συσκευή του ή στη συσκευή του φίλου του. Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν ένα μήνυμα ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα από το πότε έγινε η αποστολή.

– Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται μέσα σε “μυστικές συνομιλίες”

Ορισμένα μηνύματα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι “μυστικές συνομιλίες” επιτρέπουν στους χρήστες του Viber να ορίζουν έναν “χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής” για κάθε μήνυμα σε μια συνομιλία, ώστε μετά την ανάγνωσή του, αυτό να αυτοδιαγράφεται και από τις δύο συσκευές, αποστολέα και παραλήπτη. Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω “μυστικής συνομιλίας” δεν μπορούν να προωθηθούν ή να αποθηκευτούν σε screenshot σε συσκευές Android. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, αυτά τα μηνύματα μπορούν να αποθηκευτούν σε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης), αλλά ο αποστολέας θα λάβει μια ειδοποίηση ότι έχει ληφθεί στιγμιότυπο οθόνης από τον παραλήπτη. Οι “μυστικές συνομιλίες” διακρίνονται στην κύρια οθόνη συνομιλίας των χρηστών με ένα ειδικό σήμα “κλειδώματος” που προστίθεται σε αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here