22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

15,8 εκ. ευρώ κέρδη για την Aegean το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Το δίκτυο εξωτερικού αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης της εταιρείας

Share

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2017 για την Aegean Airlines. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς καταγράφηκε αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 450,7 εκ. ευρώ και αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% σε 5,6 εκ. επιβάτες.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 298,8 εκ. ευρώ, 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων. Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά 9 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας ποσοστό ύψους 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,2 εκ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκ. ευρώ, από ζημίες 2,1 και 2,2 εκ. ευρώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.

[adning id="140783"]


H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της Aegean από/προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συνεχίζει να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.

“Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά θετική” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, προσθέτοντας: “Καταγράψαμε σημαντική ενίσχυση των πληροτήτων μας τόσο από ωρίμανση προορισμών και δικτύου και αποτελεσματική εμπορική πολιτική, όσο και λόγω της βελτιωμένης ζήτησης συνολικά για τη χώρα. Στην Αθήνα κάναμε για άλλη μια φορά τη διαφορά, με 17% ανάπτυξη της κίνησης εξωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο, από ένα δίκτυο με συνολικά 102 προορισμούς”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη