2000 επιπλέον κυβικά νερού από την αφαλάτωση των Φηρών

Φωτογραφία αρχείου

Άδεια μηχανολογικής εγκατάστασης για επέκταση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στη μονάδα αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Θήρας στον Έξω Γυαλό χορηγήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το αντίστοιχο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Θήρας.

Η εγκατάσταση αφορά 4 μονάδες αφαλάτωσης των 1.000 κ.μ. έκαστη, συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 4.000 κ.μ. καθαρού πόσιμου νερού ημερησίως, στα 8 containers που την αποτελούν. Η αξία της μηχανολογικής εγκατάστασης της ΔΕΥΑ Θήρας ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και η συνολική αξία της εγκατάστασης φτάνει στα 3.500.000 ευρώ.

Η συλλογή θαλασσινού νερού θα γίνεται από τις πέντε υφιστάμενες πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, και για τη λειτουργία της νέας εγκατάστασης αφαλάτωσης από δεξαμενές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας επιπλέον 250 κ.μ.

Το έργο προβλέπει επίσης δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 50 κ.μ. έκαστη, για την προσωρινή συλλογή του παραγόμενου πόσιμου νερού και κατόπιν της τροφοδοσίας από αυτές των δυο υφιστάμενων μεταλλικών δεξαμενών, καθώς και δύο υφιστάμενες μεταλλικές δεξαμενές για το παραγόμενο πόσιμο νερό, χωρητικότητας 1.000 κ.μ. έκαστη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη