2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας στις 4-6 Μαΐου

Με αφορμή την κυκλοφορία του σχετικού προωθητικού υλικού, θυμίζουμε ότι στις 4-6 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας, με την επιμέλεια της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θήρας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα.

Πρωταρχικός σκοπός του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Σαντορίνη και τη Θηρασία να παρουσιάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό δείγματα της δουλειάς που κάνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι άξονες δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: εικαστικές δημιουργίες, μουσική, χορό, θέατρο, τραγούδι, φωτογραφία, ζωγραφική, τεχνολογία κ.α.

Στο φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, καθώς και μερικά νηπιαγωγεία. Οι συμμετοχές είναι περισσότερες από πέρσι και το τριήμερο πρόγραμμα είναι γεμάτο με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Μετά το Πάσχα τα σχολεία θα μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας όσων θα παρουσιάσουν.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ του 2018 έχει πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας, του ΔΑΠΠΟΣ, του SAF, καθώς και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το περσινό 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών, παιδιών και γονέων, δημιουργώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παράλληλα μεγάλες προσδοκίες για το επόμενο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here