30 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωση της Σαντορίνης Μπουτάρη

Τα 30 χρόνια από την εμφιάλωση της πρώτης φιάλης ΟΠΑΠ Σαντορίνη γιόρτασε το οινοποιείο Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, το Σάββατο 4/11/17.

Αμπελουργοί και εργαζόμενοι στην εταιρεία -τότε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80- άκουσαν με συγκίνηση το Γιάννη Βογιατζή, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μπουτάρη σήμερα, να κάνει μια εκτενή αναφορά στις συνθήκες οινοποίησης της εποχής όταν, νέος διδάκτωρ τότε, ήρθε στη Σαντορίνη για να υποστηρίξει το μεγάλο και καθοριστικό για το κρασί της Σαντορίνης εγχείρημα.

Ο Γιάννης Βογιατζής παρουσιάζει χειρόγραφη έκθεσή του για την πρώτη οινοποίηση στη Σαντορίνη

Στη γνωστή θόλο του οινοποιείου βρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, εστιάτορες, οινοποιοί, οινολόγοι, δημοσιογράφοι και κριτικοί οίνου, φίλοι, συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας Μπουτάρη.

Ο Γιάννης Κουλελής, ο πρώτος διευθυντής του οινοποιείου, αναφέρθηκε στην εποχή της δημιουργίας του οινοποιείου και στις πρωτοποριακές για την εποχή επιλογές της εταιρείας, ιδιαίτερα στο θέμα της ανάπτυξης του οινοτουρισμού.

Πέτρος Βαμβακούσης. Φωτογραφία: Μαρίνα Μπουτάρη

Εκτενή αναφορά στις διαχρονικές δράσεις του οινοποιείου έκανε ο σημερινός διευθυντής του Πέτρος Βαμβακούσης (στη θέση αυτή ήδη από το 1996 όταν διαδέχθηκε τον Γιάννη Κουλελή), ενώ η για πολλά χρόνια οινολόγος του Ιωάννα Βαμβακούρη παρουσίασε μια σειρά φωτογραφιών με θέμα τη ζωή στο οινοποιείο και είπε χαρακτηριστικά “Για μένα το Οινοποείο αυτό είναι μέρος της οικογένειάς μου. Εδώ o γιος μου “έκανε τον πρώτο του τρύγο”, το 2011, όταν ήταν 6 μηνών!”.

Την εκδήλωση έκλεισε με έναν πολύ συγκινητικό λόγο ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ο οποίος στο τέλος προσκάλεσε το κοινό στην επόμενη σημαντική εταιρική εκδήλωση, σε δύο χρόνια στο οινοποιείο της Νάουσας, για τον εορτασμό των 140 χρόνων της εταιρείας Μπουτάρη.

Print Friendly, PDF & Email