3.000 νέοι “φύλακες” προσεχώς στο Facebook

Μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες η ζωντανή αναμετάδοση δολοφονιών, επιθέσεων ή και βιασμών μέσω Facebook, ο επικεφαλής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούγκεμπεργκ ανακοίνωσε 3.000 νέες θέσεις εργαζομένων που μαζί με τους υπάρχοντες 4.500 θα φιλτράρουν πιο άμεσα αναρτήσεις με βίαιο περιεχόμενο.

Με τα τωρινά δεδομένα οι χρήστες του Facebook μπορούν να ανεβάζουν βίντεο, να κάνουν ακόμα και ζωντανή αναμετάδοση μέσω του smartphone τους, με τους διαχειριστές να επεμβαίνουν αν γίνει αναφορά (report) από άλλους χρήστες και να τα κατεβάζουν τελικά αν το περιεχόμενο κριθεί παράνομο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, μπορεί να περάσουν αρκετές ώρες, με τις θεάσεις να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

[adning id="140783"]

Ήδη το Facebook αριθμεί περίπου 1,86 δισεκατομμύρια χρήστες, οπότε η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε πιο σύγχρονα εργαλεία αναφοράς που θα ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο αντίδρασης των διαχειριστών σε περιπτώσεις ακατάλληλου περιεχομένου κρίνεται αναγκαία. “Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ασφαλή κοινότητα, πρέπει να ανταποκρινόμαστε γρήγορα” δήλωσε προς αυτή την κατεύθυνση ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη