Αεροδρόμιο Σαντορίνης: 37 συλλήψεις αλλοδαπών σε 5 μέρες

Συνεχίζονται σε σχεδόν καθημερινή βάση οι συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Μέσα σε πέντε μόλις μέρες, από το Σάββατο 7 Ιουλίου μέχρι χθες Τετάρτη 11 Ιουλίου, οι αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας προχώρησαν συνολικά σε 37 συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις του εξωτερικού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με σχετικές ενημερώσεις από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου:

  • Το διάστημα 7-9 Ιουλίου συνελήφθησαν 20 αλλοδαποί, 18-60 ετών (11 άνδρες και 9 γυναίκες), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ελβετία.
  • Στις 10 Ιουλίου έγιναν συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών, 19-27 ετών (3 ανδρών και 1 γυναίκας που συνόδευε ένα παιδί), οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για Ιταλία και Γαλλία, κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας.
  • Χθες, 11 Ιουλίου ήταν η σειρά 13 ακόμη αλλοδαπών, 18-42 ετών (8 άνδρων και 5 γυναικών που συνόδευαν ένα παιδί), οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο και με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες προσπάθησαν να ταξιδέψουν για Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Το ίδιο διάστημα στα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, οι συλλήψεις ήταν πολύ λιγότερες: 3 στη Ρόδο, 4 στη Μύκονο και 3 στην Κάρπαθο.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη