20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

5.000.000 ασθενείς αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες

Share

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού είναι ο στόχος διημερίδας υπό τη συνδιοργάνωση της ΚΕΔΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(ΙΣΑ) και του τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της χθες (28/3) και ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας, που περιλαμβάνει σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να αναδειχθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου στη διημερίδα συμμετέχουν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και του Καναδά, εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της υγείας καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές, ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς ιατρικού τουρισμού ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια δαπάνη της τάξης των 4.000 δολαρίων κατά μέσο όρο για τους 5.000.000 ασθενείς που αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες.

[adning id="140783"]Τις εργασίες της διημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας επισημαίνοντας τα εξής:

Αποτελεί άμεση ανάγκη ο καθορισμός εθνικής στρατηγικής για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε τον δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο στόχος είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο και να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κ. Ν. Παγώνης εξέφρασε την πρόθεση της ομογένειας να στηρίξει την εθνική αυτή προσπάθεια. Στη συνέχεια επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, ενώ οι εργασίες έκλεισαν με συγκινητικές μαρτυρίες ασθενών από την ελληνική ομογένεια που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, για το πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπιζαν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη