90 οι φετινοί νέοι φοιτητές από τη Σαντορίνη

83% επιτυχία για το Γενικό Λύκειο Θήρας

Τους 90 έφτασαν οι φετινοί μαθητές από τη Σαντορίνη που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Γενικό Λύκειο Θήρας είχε 63  επιτυχόντες, από τους 76 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 83%. Από τους 63 επιτυχόντες, οι 43 μπήκαν σε σχολές ΑΕΙ και οι 20 σε ΤΕΙ. Ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για το σχολείο, τόσο σε γενικό ποσοστό επιτυχίας όσο και σε επιτυχία σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Ιατρική Αθήνας, η Αρχιτεκτονική Αθήνας, σχολές Οικονομικών Επιστημών, Ιστορικό Αρχαιολογικό κ.ά.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας μετρά φέτος 25 επιτυχόντες, 14 σε ΑΕΙ και 11 σε ΤΕΙ. Ανάμεσα στις σχολές επιτυχίας είδαμε Αρχιτεκτονική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Οικονομικών Επιστημών Αθήνας και Πειραιά, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής κ.ά.

Τέλος, 2 επιτυχόντες σε ΤΕΙ μετρά και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, φέτος τα ονόματα των εισακτέων δεν ανακοινώθηκαν ούτε στις λίστες επιτυχόντων που αναρτήθηκαν στα σχολεία.

Συγχαρητήρια μηνύματα στους νεοεισαχθέντες φοιτητές έστειλαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Λεονταρίτης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου και η τέως Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη