9ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Κάλεσμα συμμετοχής σε σκηνοθέτες και παραγωγούς

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με θέμα “Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός”.

Το Φεστιβάλ Αμοργού είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης CIFFT, με έδρα τη Βιέννη, και διεξάγεται αδιαλείπτως σε ετήσια βάση, προβάλλοντας περίπου 100 νέες ταινίες κάθε χρόνο, με καθημερινές προβολές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, βραβεύοντας τις καλύτερες επιλογές ταινιών και ντοκιμαντέρ που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και στην εφαρμογή “πράσινων” πρακτικών.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων, έχοντας υπόψη την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ελλάδα και τα νησιά της γίνονται τόπος έμπνευσης και έλξης για νέες δημιουργίες. Το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών, με βάση το νησί της Αμοργού και της Ελλάδας. Διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων-Αιγιάλης Αμοργού από το 2010, παράλληλα με το ΥΠΕΡΙΑ, Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού. Συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αμοργού, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, και τον ΕΟΤ.

Καλούνται σκηνοθέτες και παραγωγοί να αποστείλουν ταινίες τους, για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αμοργού στο info@yperia.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 2285073393.

Ακολουθεί βίντεο που γυρίστηκε κατά την διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και στο πλαίσιο του Συνεδρίου Υπερια 2017, από τον προσκεκλημένο σκηνοθέτη Bryson Kuan.

Print Friendly, PDF & Email