Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 5/4 και από τα δυτικά αναμένονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα δυτικά και νότια), φαινόμενα τα οποία το Σαββατοκύριακο 6-7/4 θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 5/4 μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/4.

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες, το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα (κυρίως το Σάββατο) συμπεριλαμβάνονται τόσο η Κρήτη, όσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια κυρίως τμήματα της χώρας.

Οι παρακάτω προγνωστικοί χάρτες παρουσιάζουν τις μέγιστες εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 5/4 και του Σαββάτου 6/4.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια ακόμα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να δώσει εκ νέου αρκετές βροχές από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/4.

Με πληροφορίες από www.meteo.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη