Aμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Σαντορίνη – Επίσκεψη του κυβερνήτη στον Δήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Θήρας πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 21/6, ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού, USS Bulkeley DDG 84, κος Henry J. Allen, o Ναυτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας κος Frank Schlereth, καθώς και αξιωματικός της Αμερικανικής Ναυτικής Αστυνομίας κος Brian Brown.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο Θήρας, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας κα Μαρία Καραγιάννη και ο υπολιμενάρχης κος Αντώνης Δανίκας.

Φωτογραφία: Γιώργος Νομικός

Φωτογραφία: Γιώργος Νομικός

To αντιτορπιλικό, USS Bulkeley (DDG-84) ολοκλήρωσε ναυτική άσκηση στην ευρύτερη περιοχή (με ορμητήριο το λιμάνι της Σούδας) και πριν την επιστροφή του στη βάση του, στον Ναυτικό Σταθμό του Norfolk στη Virginia των ΗΠΑ, σταμάτησε για ένα διήμερο διακοπών στη Σαντορίνη.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η μοναδικότητα του νησιού και το μεγάλο ενδιαφέρον του πληρώματος για την ιστορία της Σαντορίνης. Οι αξιωματικοί του πλοίου επέλεξαν ως στάσεις αναψυχής το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Σαντορίνη, περιοχές -όπως τόνισαν- με ιδιαίτερο πολιτιστικό πλούτο. Ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη