Το πιάτο του Σπύρου Κασελούρη που κέρδισε την πρόκριση: καλαμάρι, φάβα, πίκλες κρεμυδιού, ζελε ούζο σαφράν με κονσομέ καλαμάρι, τομάτα και λάδι πάπρικας

Η Σαντορίνη έγινε χθες (21/9) ο τρίτος κατά σειρά σταθμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Στο εστιατόριο Character στα Φηρά βρέθηκαν και διαγωνίστηκαν ιδιαίτερα ταλαντούχοι και έμπειροι νέοι σεφ, αφήνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους τις καλύτερες εντυπώσεις στην κριτική επιτροπή. Την πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει στη Σύρο, στις 30/9, πήρε ο νέος σεφ Σπύρος Κασσελούρης, ο οποίος εργάζεται ως σου σεφ στο εστιατόριο Σελήνη.

Το πιάτο του Σπύρου Κασσελούρη που κέρδισε την πρόκριση: καλαμάρι, φάβα, πίκλες κρεμυδιού, ζελε ούζου σαφράν με κονσομέ καλαμάρι, τομάτα και λάδι πάπρικας

Τα πιάτα των νέων σεφ έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, οι Βασίλης Ζαχαράκης και Κώστας Αγγελόπουλος, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων και executive chefs σε γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια της Σαντορίνης.

Οι κριτές του διαγωνισμού της Σαντορίνης – Από αριστερά: Βασίλης Ζαχαράκης, Κώστας Αγγελόπουλος, Νίκος Χριστοφόρου

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου του European Young Chef 2016 από τον Σταμάτη Μισομικέ, προσβλέπει σε μια ιδιαίτερα καλή παρουσία και για τη φετινή χρονιά.

[adning id="140783"]


Ο επόμενος, τέταρτος και τελευταίος σταθμός της προκριματικής φάσης του διαγωνισμού είναι η Τήνος, όπου στις 29/9 οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Byzantio Beach για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

Οι τέσσερις νικητές των επιμέρους διαγωνισμών σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο θα διαγωνιστούν στην τελική φάση της Σύρου και ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, στις αρχές Νοεμβρίου, για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef 2017. Στην Κριτική Επιτροπή της τελικής φάσης θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας-κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.