Fraport: Ανακατασκευάζεται ο διάδρομος απογείωσης/προσγείωσης στη Μύκονο

Νέος, ασφαλής, συμβατός με τα διεθνή πρότυπα διάδρομος από-προσγείωσης ικανός να υποστηρίξει την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση τα επόμενα 20 χρόνια. Κλειστό το αεροδρόμιο από 13 μέχρι 29 Νοεμβρίου.

Σχέδιο για το αεροδρόμιο της Μυκόνου μετά την αναδιαμόρφωση του χώρου

Σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης καλοκαιρινής περιόδου για το αεροδρόμιο Μυκόνου, η οποία σημαδεύτηκε από αύξηση 19,2% στην κίνηση των επιβατών και 30% αύξηση στον συνολικό αριθμό πτήσεων, η Fraport Greece ξεκινά τα έργα για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, ώστε να αποτελέσει μελλοντικά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της παγκόσμιας φήμης του νησιού.

Τα έργα ανάπτυξης θα ξεκινήσουν με την απαραίτητη ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης, η διάρκεια ζωής του οποίου έχει υπερβεί τα προβλεπόμενα επίπεδα. Ολόκληρη η υπάρχουσα επιφάνεια του διαδρόμου θα αντικατασταθεί από ένα νέο στρώμα ασφάλτου, υψηλής αντοχής, στο οποίο θα υπάρχουν οι απαραίτητες σημάνσεις, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του EASA (European Aviation Safety Agency).

[adning id="140783"]


Για την κατασκευή του νέου διαδρόμου, το αεροδρόμιο θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό για σύντομο χρονικό διάστημα, από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου 2017. Οι πτήσεις ελικοπτέρων για ιατρικούς λόγους θα συνεχιστούν σε όλο αυτό το διάστημα κανονικά. Το αεροδρόμιο Μυκόνου θα υποδεχτεί το 2018 με έναν ολοκαίνουριο διάδρομο που θα είναι ασφαλής, συμβατός με τα διεθνή πρότυπα και ικανός να υποστηρίξει την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου επίσης περιλαμβάνουν:

  • Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού – 50% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 13.350 m2
  • Νέο πυροσβεστικό σταθμό
  • Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
  • 33% αύξηση των σταθμών Check-in (από 12 σε 16)
  • 17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 7)
  • 25% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 5)
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη