Σαντορίνη: Ανακοινώσεις Δήμου και ΓΝΘ για το θέμα του χειρουργού Α. Σταύρου

Επιστολή με θέμα την ανανέωση-παράταση της σύμβασης του Επικουρικού Ιατρού Χειρουργού κ. Ανδρέα Σταύρου παραδόθηκε σήμερα (23/3) από τον Δήμο Θήρας και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Υγείας κ. Ρούλα Μπελλώνια προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας κ. Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, το Υπουργείο Υγείας και τη 2η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου).

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά:

“Κύριε Διοικητά,

Υπό την ιδιότητά μου ως υπεύθυνη του Τομέα Υγείας του Δήμου Θήρας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε τη μη ανανέωση της σύμβασης του Ιατρού Χειρουργού κ. Ανδρέα Σταύρου με το Νοσοκομείο μας. Ο ανωτέρω ιατρός διαχρονικά έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην περίθαλψη των ασθενών του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του νησιού μας. Αποτελεί υπόδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου και ουδέποτε έδωσε αφορμή για οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο εις βάρος του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αποχώρησή του θα αποτελέσει πλήγμα για το Νοσοκομείο μας.

Αν, μάλιστα, αληθεύει ότι αιτία της μη ανανέωσης της σύμβασής του είναι η καθοριστική συνεισφορά του στην επιτυχή αντιμετώπιση και την αεροδιακομιδή του αγαπητού συμπολίτη μας κ. Γεράσιμου Κανακάρη, τότε η λύπη μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για το γεγονός ότι ένας άριστος ιατρός “τιμωρείται” επειδή έπραξε το καθήκον του και τίμησε τον όρκο του.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε ο ιατρός κ. Ανδρέας Σταύρου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στη θέση του και να αναλάβει τα καθήκοντά του για το καλό του νοσοκομείου μας και των κατοίκων του νησιού μας.”

[adning id="140783"]


Ανακοίνωση σχετική με το θέμα εξέδωσε και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, αναφέροντας τα παρακάτω:

“Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, ύστερα από δημοσιεύματα, τόσο στα τοπικά ΜΜΕ, όσο και στα social media, επικοινώνησε με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία ως καθ’ ύλην αρμόδια, μας πληροφόρησε ότι δεν δύναται να παραταθεί η σύμβαση του Ιατρού – Χειρουργού κου Σταύρου Ανδρέα, που υπηρετεί στο νοσοκομείο μας ως Επικουρικός Ιατρός ΕΣΥ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με βάση τη σχετική προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί πριν την έναρξη λειτουργίας του Γ.Ν. Θήρας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον Ιατρό – Χειρουργό κο Σταύρου Ανδρέα για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει έως τώρα στο νοσοκομείο μας και δηλώνει ότι αναμένει την κατάθεση αίτησής του και του εύχεται εκ των προτέρων καλή επιτυχία στον διαγωνισμό για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων Ιατρών του Γ.Ν. Θήρας, ο οποίος θα προκηρυχθεί σύντομα.

Σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για διωγμό του κου Σταύρου από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, εξαπολύοντας μάλιστα δημόσια και αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον της, τους παρακαλούμε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί αφενός μεν τέτοιου είδους δημοσιεύματα επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του νοσοκομείου, αφετέρου δε ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη