Ανάλυση της αναντιστοιχίας τουριστικών αφίξεων και εσόδων από τον ΣΕΒ

Η αναντιστοιχία μεταξύ των αυξημένων τουριστικών αφίξεων και των μειωμένων εσόδων στο οκτάμηνο του 2016, αναλύεται στο σημερινό (27/10) οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Η αναντιστοιχία υποδηλώνει την σημαντική φοροδιαφυγή στην οποία εξωθεί μέρος των τουριστικών επιχειρήσεων η υπερφορολόγηση. Δημιουργεί μάλιστα πρόσθετα ερωτήματα και ως προς το κατά πόσο τα capital controls οδηγούν πλέον στη σώρευση αποταμιεύσεων στο εξωτερικό όχι μόνο τις ναυτιλιακές και εξαγωγικές, αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος δεν καθορίζεται μόνο από την τιμή, αλλά από το λόγο της τιμής προς την ποιότητα. Το κλειδί, για την αύξηση της τιμής, χωρίς την απώλεια της ζήτησης, είναι πάντα η αύξηση της ποιότητας των παροχών. Γι’ αυτό, οι αυξήσεις τιμών που προέρχονται από τις αυξήσεις φόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις και όχι από τη βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος, προκαλούν, τελικά, ζημιά σε όλους, καθώς δεν αυξάνουν ούτε την οικονομική δραστηριότητα, αλλά ούτε και τα έσοδα του κράτους.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη