Σαντορίνη: “Αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά” στη Σχολή Γονέων της Παρασκευής

Οι τακτικές εισηγήσεις της Σχολής Γονέων που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του παιδικού σταθμού “Η Γλυκογαλούσα” συνεχίζονται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην Χριστιανική Εστία, στα Φηρά.

Το θέμα είναι “Αναπτυξιακές διαταραχές και δυσκολίες συμπεριφοράς σε παιδιά” με εισηγητές την λογοπαθολόγο κα Ρεβέκκα Τζόρβα και τον εργοθεραπευτή κο Σωκράτη Μποκή.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς για βασικούς αναπτυξιακούς τομείς και θέματα συμπεριφοράς των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα οποία είναι καθοριστικά για την εξέλιξή τους. Μέσα από τη συζήτηση, θα δοθεί η δυνατότητα της διάκρισης του αναμενόμενου για την ηλικία και των πραγματικών δυσκολιών της ανάπτυξης και των επιπτώσεών της.

Είναι πολύ σημαντικό να ανιχνεύονται εγκαίρως τυχόν δυσκολίες ή σημεία υψηλού κινδύνου, προκειμενου να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης και υποστήριξης των παιδιών στο οικογενειακό και εκπαιδευτικό τους περιβάλλον ή μέσω των προγραμματων Πρώιμης Παρέμβασης, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη