20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύματα “δροσιάς” από την Δευτέρα

Share

Καθώς η θερμή αέρια μάζα που κάλυψε το τελευταίο 3ήμερο τη χώρα μας μετακινείται ανατολικά και ισχυρό βορειοδυτικό ρεύμα στην κατώτερη τροπόσφαιρα φέρνει μια σαφώς ψυχρότερη αέρια μάζα στη θέση της, οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική πτώση από το απόγευμα της Κυριακής έως και τη Δευτέρα.

Η γενική πρόγνωση για τη Δευτέρα 3/7 αναφέρει βόρειους ανέμους 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ και άστατο καιρό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση, δε θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια Κρήτη και τη Ρόδο, όπου κατά τόπους η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς.

[adning id="140783"]

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ και θερμοκρασία από 26 έως 34 και στα νότια της Κρήτης έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 34 και στα νότια του νομού έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα παρεμείνει χωρίς αξιόλογη μεταβολή και την Τρίτη και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά τόπους νεφώσεις στα ανατολικά της χώρας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με πιθανότητα εξασθένησης στα δυτικά από την Τετάρτη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη