21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Ανησυχητικά αυξημένες οι καταναλώσεις ύδατος – Καμπανάκι από την ΔΕΥΑΘ

Share

Υπέρμετρες καταναλώσεις νερού στο σύνολο του νησιού έχει διαπιστώσει η ΔΕΥΑΘ με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για πιθανή μελλοντική έλλειψη επάρκειας ύδατος. Οι καταναλώσεις που καταγράφηκαν μάλιστα κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Οίας μπορούν να χαρακτηριστούν και ακραίες, καθώς ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του περσινού Αυγούστου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΘ, από το 2012 έως και το 2017, η κατανάλωση νερού στη Σαντορίνη έχει παρουσιάσει συνολική αύξηση της τάξης του 60%. Σε ορισμένες δε περιοχές η αύξηση είναι εκρηκτική, όπως για παράδειγμα η Οία με αύξηση 95%, τα Φηρά με 85%, το Ακρωτήρι με 300%, το Μεγαλοχώρι με 145%, η Μεσαριά και ο Καρτεράδος με αύξηση της τάξης του 60%.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση, ώστε να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:

“Το νερό είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό όλοι το θεωρούμε διασφαλισμένο παραγνωρίζοντας πολλές φορές την αξία του. Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το βασικό αυτό στοιχείο της ζωής είναι λιγοστό και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

Το περιβαλλοντικό κόστος της άσκοπης και αλόγιστης χρήση των υδάτινων πόρων είναι ανυπολόγιστο, μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον τόπο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη