“Ανοιχτές Πόρτες” στα οινοποιεία το Σαββατοκύριακο 27-28/5

Τα οινοποιεία της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου και περιμένουν να υποδεχτούν οινόφιλους επισκέπτες που θα τους ταξιδέψουν σε μεθυστικά αρώματα και γεύσεις.

H εκδήλωση “Ανοιχτές Πόρτες” διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση “γεγονότων” με επίκεντρο το κρασί από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

Έτσι και αλλιώς τα οινοποιεία στη Σαντορίνη αυτή την εποχή λειτουργούν σε εντατικούς ρυθμούς και δέχονται καθημερινά επισκέπτες που θέλουν να ξεναγηθούν στους χώρους τους και να δοκιμάσουν κρασιά από ασύρτικο, αηδάνι και άλλες ποικιλίες του σαντορινιού αμπελώνα. Στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν τα οινοποιεία Μπουτάρη, Γαβαλά, Α. Καραμολέγκου, Χατζηδάκη, Βενετσάνου, Αργυρού, Σιγάλα, Vassaltis, η Κάναβα Ρούσσος και η SantoWines.

[adning id="140783"]


Μερικά από αυτά μας αποκάλυψαν τι ετοιμάζουν για το διήμερο 27-28/5:

  • Στο Κτήμα Αργυργού θα είναι διαθέσιμο προς γευστική δοκιμή ασύρτικο από φιάλες magnum.
  • Το Κτήμα Σιγάλα θα κάνει 10% έκπτωση για την αγορά κρασιών από το πωλητήριό του.
  • Στο Οινοποιείο Βενετσάνου, τα wine tours θα γίνονται δωρεάν
  • Το Οινοποιείο Χατζηδάκη συμμετέχει στη δράση με δωρεάν ξενάγηση και έκπτωση 20% στο πωλητήριο και στην γευστική δοκιμή σε μεμονωμένους επισκέπτες (όχι γκρουπ).
  • Η Κάναβα Ρούσσος θα προσφέρει ως κέρασμα ένα ποτήρι παλαιωμένο κρασί Σαντορίνης και θα κάνει 15% έκπτωση για την αγορά κρασιών.
  • Η SantoWines θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες: α) Γευσιγνωσία οίνων στο κατάστημα από τις 10:00 έως τις 15:00, β) Οργανωμένες ξεναγήσεις στο Οινοποιείο και προβολή ντοκιμαντέρ για τον Θηραϊκό αμπελώνα (Σάββατο 27/5: Ώρες 11:00, 13:00, 15:00 και Κυριακή 28/5: Ώρες 10:00, 12:00, 14:00). Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό στο Facebook με πλούσια δώρα για 5 νικητές που θα αναδειχτούν μέσω κλήρωσης.
[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη