Αντιποίηση αρχής και προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επισκέπτονται κατ’ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα στο νησί της Τήνου παρουσιάστηκαν κρούσματα αντιποίησης αρχής που αφορούν τον ΕΦΕΤ, με σκοπό την εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης, κλπ.

Οι φερόμενοι ως Ελεγκτές του ΕΦΕΤ λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και παράνομο εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».

Για την προστασία των επιχειρήσεων ο ΕΦΕΤ συστήνει ιδιαίτερη προσοχή και να γίνεται έλεγχος στην υπηρεσιακή ταυτότητα και την εντολή ελέγχου του υπαλλήλου.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να καταγγέλουν στις τοπικές αστυνομικές αρχές κάθε περιστατικό το οποίο συνιστά αντιποίηση αρχής.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη