Απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στην καλντέρα από τις 16/3

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Θήρας ενημερώνει όλους τους δημότες και κατοίκους της Σαντορίνης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του κανονισμού καθαριότητας (απόφαση Δ.Σ. 168/ 06-06-2011) και με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, δεν επιτρέπεται στην περιοχή της καλντέρας να γίνονται οικοδομικές εργασίες (συγκεντρώσεις-μεταφορές-εκσκαφές χωμάτων και μπαζών και γενικά μεταφορά οικοδομικών υλικών) από τις 16 Μαρτίου μέχρι 30 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Επίσης απαγορεύεται παντελώς σε όλη την περιοχή της καλντέρας εντός και εκτός οικισμού η ρίψη μπαζών ή άλλων υλικών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στους παραβάτες των διατάξεων του παραπάνω άρθρου επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο που προβλέπεται από τον εν λόγω κανονισμό.

Με στόχο τη διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς της καλντέρας, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ο Δήμος Θήρας καλεί και φέτος όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα παραπάνω, έτσι ώστε να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση επιβολής των σχετικών προστίμων. Επισημαίνεται δε ότι από 16/3/2018 και σε καθημερινή βάση θα διενεργούνται έλεγχοι για την εφαρμογή της κανονιστικής από δημοτικούς υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών δόμησης, περιβάλλοντος και δημοτικής αστυνομίας.

 [adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη