Σαντορίνη: Απειλεί με παραίτηση το Δημοτικό Συμβούλιο

Φωτογραφία αρχείου

Να παραδοθούν τα κλειδιά των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, σε περίπτωση που εντός πέντε ημερών δε δρομολογηθούν ενέργειες για τη στελέχωση Υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών, και αν δεν κανονιστεί άμεσα διυπουργική συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν το περιστατικό βίας κατά του Πολεοδόμου του Δήμου Θήρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την βιαιοπραγία που έγινε σε βάρος του υπαλλήλου της Πολεοδομίας Θήρας, εκδίδοντας το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

  1. Καταδικάζουμε απερίφραστα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τη βιαιοπραγία κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Θήρας κ. Ελευθερίου Παπαδόπουλου.
  2. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Θήρας.
  3. Απαιτούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ταχύτατα.
  4. Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα εντός 5 ημερών από τη λήψη της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
  5. Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, διυπουργική συνάντηση των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών – ΥΠΕΝ – Δημόσιας Τάξης – Τουρισμού – Οικονομικών) σε συνάντηση εντός 5 ημερών από τη λήψη της απόφασης με το Δήμαρχο Θήρας και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Θήρας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να παραδώσουμε τα κλειδιά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.
  • Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here