19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απεργούν οι αρχαιοφύλακες τα Σαββατοκύριακα – Κλειστοί Χώροι και Μουσεία

Share

Πίκρα και απογοήτευση περίμενε τους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο βρήκαν κλειστές τις πόρτες του λόγω της απεργίας των αρχαιοφυλάκων. Λίγοι οι επισκέπτες, αλλά είχαν ταξιδέψει από μακριά για να επισκεφθούν τη Σαντορίνη και το καμάρι της, την Ανασκαφή Ακρωτηρίου. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Θήρας και τα Μουσεία, Προϊστορικής Θήρας και Αρχαιολογικό.

Αυτό θα συμβεί και μάλιστα για 4 συνεχόμενες μέρες, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, αν εξακολουθήσει να ισχύει η εξαγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων για επ’ αόριστον αποχή των αρχαιοφυλάκων από τις θέσεις τους κατά τα Σαββατοκύριακα, με δεδομένο ότι ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων (25-26/12) και τη Δευτέρα 28/12 θα είναι προγραμματισμένα κλειστά.

Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα 28/12 θα είναι ανοικτό το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας που σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη.

Η απεργία γίνεται γιατί οι αρχαιοφύλακες αντιδρούν στον νόμο περί νέου μισθολογίου σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών τους και της αποζημίωσής τους για Κυριακές και αργίες.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη