Απεβίωσε ο Γιώργος Καραμολέγκος, ένας από τους πρωτεργάτες του τουρισμού στη Σαντορίνη

karamolegos_giorgos_300x450Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραμολέγκος, έπειτα από κατ’ οίκον νοσηλεία το τελευταίο διάστημα. Ήταν από τους πρωτοπόρους του τουρισμού στη Σαντορίνη, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του 1970, έφτιαξε ένα ξενοδοχείο, το “Καμάρι Beach”, σε μια περιοχή όπου τότε υπήρχαν μόνο χωράφια και αμπέλια, χωρίς καν οδικό δίκτυο. Γρήγορα, επεκτάθηκε φτάνοντας να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιοσέβαστους επιχειρηματίες του νησιού.

Ο ίδιος όμως δεν έδειξε ποτέ την παραμικρή έπαρση και καθώς ήταν γόνος μιας πάμπτωχης οικογένειας από την Μέσα Γωνιά, διατήρησε πάντα την ευγένεια, την προσήνεια και τη διακριτικότητα, ενός απλού ανθρώπου. Χαρακτηριστικό είναι, πως παρά το μέγεθος των εταιρειών του, ο ίδιος λειτουργούσε με τον “παλιομοδίτικο τρόπο”, όπου ένας “λόγος τιμής”, άξιζε όσο το ισχυρότερο συμβόλαιο. Το αποτέλεσμα ήταν, οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του να συνδεθούν με βαθιά και ανυπόκριτη φιλία μαζί του.

Τα τελευταία χρόνια, ξαναβρέθηκε μπροστά από την εποχή του καθώς στράφηκε στις βιολογικές καλλιέργειες των αμπελιών του, παραμένοντας έντιμος, σκληρός δουλευτής, δίκαιος και χρήσιμος.

Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στην Επισκοπή Γωνιάς στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 12/12, ενώ στις 14:30 θα αναχωρήσουν από τη Μυρτιδιώτισσα στο Καμάρι, ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία για τους φίλους και συνεργάτες που θα του απευθύνουν το ύστατο αντίο.

Πηγή: www.santonews.com

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΑΓΩΝΙΑΤΩΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

Η οικογένεια του Γιώργου Καραμολέγκου, ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν στη μνήμη του χρήματα στο Σύλλογο Μεσαγωνιατών “Η Επισκοπή”, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα για την αγορά Αξονικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Θα υπάρχει και κυτίο συλλογής δωρεών μέσα στην Επισκοπή.

Ως είθισται ο αριθμός της τράπεζας: Alpha Bank-170002101128023  θα είναι στο όνομα της ταμία του Συλλόγου κ. Καραμολέγκου Μαρίας.

Πηγή: www.santonews.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη