Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Χωματάς

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Γιάννης Χωματάς, καθιστός στην πρώτη σειρά δεξιά, ενώ παρακολουθεί τελετή βράβευσης αγροτών στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου συνεδρίου για τη μικρόκαρπη τομάτα που πραγματοποιήθηκε το 2002 στη Σαντορίνη. Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Ηλιότοπος Συνέδρια.

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων και γνωστός γιατρός Γιάννης Χωματάς από τη Νάξο.

Ο Γιάννης Χωματάς γεννήθηκε στο Δαμαριώνα Νάξου το 1933 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Κεντάκι, Κολοράντο και στο Westminster Hospital του Λονδίνου, ενώ πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε δύο κόρες με τη σύζυγό του, Ελένη Μαμάη.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ στις εκλογές του 1989 ενώ επανεκλέχθηκε και στις εκλογές 1990, 1993,του 1996 και του 2000.

Το 2000, εξελέγη κοσμήτορας της Βουλής ενώ υπήρξε μέλος και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, των Επιτροπών Οικονομικών της Βουλής, της Βιβλιοθήκης της Βουλής και της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ. «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Γιάννη Χωματά. Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ήθος και ευπρέπεια την παράταξη, αλλά και το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε, ως γιατρός, για την προσφορά του στον άνθρωπο, ενώ ξεχωριστή θέση στην καρδιά του είχαν οι Κυκλάδες και ιδιαίτερα η Νάξος. Στην οικογένειά του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απώλεια του συμπατριώτη μου και συναδέλφου Γιάννη Χωματά μας γεμίζει θλίψη. Η παράταξη μας από σήμερα είναι φτωχότερη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής και αυτοδημιούργητος αγωνιστής της ζωής, ένας φλογερός πατριώτης. Υπηρέτησε επί σειρά ετών, με ήθος και ευπρέπεια τη Ν.Δ. και τις Κυκλάδες. Διακρίθηκε ως επιστήμονας και γιατρός για την ανεκτίμητη προσφορά του, ξεχώρισε ως βουλευτής ασκώντας υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από τους συμπατριώτες μας Κυκλαδίτες. Η πολιτική του διαδρομή υπήρξε υπόδειγμα εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, κερδίζοντας την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η κηδεία του Γιάννη Χωματά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 15:30, στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη