Από τη Μύκονο ο Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο σεφ Αντώνης Δημοβασίλης ξεχώρισε με το πιάτο του "Αρχέγονον"

Ο 25χρονος Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο είναι ο chef που θα ταξιδέψει στις 25-26 Νοεμβρίου στην Ιρλανδία, για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό για το European Young Chef Award 2018, όπως προέκυψε από την τελική φάση του διαγωνισμού για το Ν. Αιγαίο, που έγινε στη Σύρο.

Στην τελική φάση συμμετείχαν ως φιναλίστ οι νικητές από τους προκριματικούς διαγωνισμούς που είχαν προηγηθεί σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας, οι: Βασίλης Αδαμίδης από τη Ρόδο, Ηλίας Φλάσκος από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο.

Τα πιάτα με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:

Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα
Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron
Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς
Κως: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου, Κώστας Μπουγιούρης, Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς.

Το πιάτο του ταλαντούχου νεαρού σεφ Αντώνη Δημοβασίλη από τη Μύκονο ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις των κριτών, δίνοντάς του το εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό τελικό στο Galway της Ιρλανδίας.

 

Στην τρίτη χρονιά του διαγωνισμού που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα. Τα ντόπια προϊόντα των νησιών θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για το European Young Chef Award του 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Νότιο Αιγαίο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη