20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από τη Ρόδο ο Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο Σπύρος Κουγιός θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017”, τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη

Share

Ο 20χρονος σεφ Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, είναι ο νικητής του τελικού, στον γαστρονομικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό European Young Chef 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου. Έναν διαγωνισμό στον οποίο η Περιφέρεια συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε ο European Young Chef 2016.

Αναζητώντας τον υποψήφιο που θα την εκπροσωπήσει, ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλέντα της γαστρονομίας που διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, οργάνωσε μέσα στον Σεπτέμβριο τέσσερις διαδοχικούς διαγωνισμούς, σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, δίνοντας την ευκαιρία για διάκριση σε νεαρούς σεφ από τα τέσσερα νησιά. Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων σεφ που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών πήραν μέρος στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Σύρο, όπου ξεχώρισε ο Σπύρος Κουγιός, παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου. Μαζί του συναγωνίστηκαν οι Άκης Τσουκαλάς (από τον διαγωνισμό της Κω), ο Σπύρος Κασσελούρης (από τον διαγωνισμό της Σαντορίνης) και ο Αντώνης Φουστάνιας (από τον διαγωνισμό της Τήνου).

[adning id="140783"]


Ο Σπύρος Κουγιός θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον τίτλο του European Young Chef 2017, στις 5-6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη. Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στη Βαρκελώνη θα αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα.

Παρών στον τελικό ήταν και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δήλωσε:

“Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματός μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του “European Young Chef 2016” είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε έναν τομέα, αυτόν του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη