Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Π.Ν.Α.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πλειονότητα των θεμάτων από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Από την Επιτροπή εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια ειδών εξοπλισμού των σχολικών μονάδων που εκπαιδεύουν άτομα με αναπηρίες στο Νότιο Αιγαίο. Η έγκριση αφορά πέντε υποέργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής, αθλοπαίδων και ψυχοκινητικής αγωγής, την προμήθεια υπολογιστών, μηχανών γραφείου, συσκευών ήχου – εικόνας και διαδραστικών πινάκων. Ακόμα, αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού ειδών φυσιοθεραπείας, εξοπλισμού εργαστηρίων, οργάνων παιδικής χαράς και παραϊατρικού εξοπλισμού καθώς και προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής. Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, “πρόκειται για μια από τις δυο σημαντικότερες δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για Άτομα με Αναπηρία” και τόνισε πως “η ΠΝΑ είναι από τις ελάχιστες Περιφέρειες που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους στις ομάδες που την έχουν ανάγκη”.

Ο κ. Μακρυωνίτης προανήγγειλε επίσης ότι “σύντομα η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει και το έργο που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε παραλίες των νησιών Νοτίου Αιγαίου ατόμων με ειδικές ανάγκες, ελπίζοντας πως εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου θα γίνει η απαραίτητη εγκατάσταση στις παραλίες”.

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή έγιναν ομόφωνα δεκτοί και οι όροι δημοπράτησης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και Διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα, πρόκειται να γίνει πρόταση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειάρχη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και των μεγαλύτερων νησιών (πλέον των 4.000 κατοίκων) που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης.

Ακόμα, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Δαπάνη ηλεκτροδότησης για το έργο κατασκευής δημοτικού σχολείου Παστίδας Ρόδου
  • Η εκπόνηση ερευνητικού έργου για την Κατάταξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με βάση το επίπεδο ανάπτυξής τους και τον βαθμό ελκυστικότητας τους με χρήση δεικτών
  • Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου “Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Κυκλάδων”
  • Οι όροι δημοπράτησης βελτίωσης – συντήρησης Οδικού Δικτύου σε Φολέγανδρο, Ίο, Θηρασιά, Μήλο, Πάρο,  Σέριφο, Κιμώλο και Σίφνο.

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη