Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Οία

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Οία λόγω μη εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας. Φωτογραφία: Γιώργος Κυριαζής, Αντιδήμαρχος Θήρας

Η Αποκεντρωμένη Δοίκηση Αιγαίου απέρριψε την ειδική διοικητική προσφυγή που είχαν καταθέσει 12 άτομα κατά της 51/21-2-2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Οίας.

Η προσφυγή αφορούσε στο τμήμα της απόφασης που απαγορεύει την εισόδο όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των ταξί, στην πλατεία της Οίας.

Μετά την απορριπτική αυτή απόφαση αναμένεται ότι σύντομα θα γίνει δυνατό να εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, στις 21/2/2018 και που έχουν ως εξής:

“Από τον κεντρικό δρόμο Φηρών – Οίας, στο σημείο “Σαντορίνη μου” θα γίνεται εκτροπή όλων οχημάτων προς τους Μπαξέδες και μέσω του επαρχιακού παραλιακού δρόμου αριστερά προς Οία. Έξοδο με κατεύθυνση Οία προς Φηρά από τον παλαιό επαρχιακό δρόμο Οίας – Φηρών.

Οι μονοδρομήσεις θα είναι δύο:
– Από την ταβέρνα Σαντορίνη μου μέχρι τον παραλιακό επαρχιακό δρόμο που θα είναι μόνο κάθοδος.
– Από την διασταύρωση του θόλου “Φουρνί” με κατεύθυνση προς Φηρά μέχρι τη διασταύρωση της ταβέρνας “Σαντορίνη μου”.

Απαγόρευση της εισόδου όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των ταξί στην πλατεία της Οίας. Στάθμευση ταξί και αποεπιβίβαση λεωφορείων ΚΤΕΛ έξωθεν της κεντρικής πλατείας (στην μικρή πλατεία κάτωθεν της δεξαμενής).

Όλα τα τουριστικά πούλμαν θα αποεπιβιβάζουν εντός του παρκινγκ τουριστικών λεωφορείων και θα σταθμεύουν εντός του πάρκινγκ, αν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Αν δεν υπάρχει χώρος θα σταθμεύουν στο δημοτικό παρκινγκ που βρίσκεται εντός των παλαιών ορυχείων. Θα επιστρέφουν προς το κεντρικό πάρκινγκ ΜΟΝΟ για επιβίβαση, με άμεση αναχώρηση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να ισχύουν από το έτος 2018 και εφεξής από 1η Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου κάθε έτους”.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here