Απόσυρση προϊόντων υπό την απειλή επιμόλυνσης με δηλητήριο

Για τρίτη χρονιά αντιεξουσιαστές απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες (18/12) σε ιστοσελίδα και που υπογράφουν οι “Μαυροπράσινοι Εμπρηστές”, έχουν δηλητηριαστεί με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα, η επανατοποθέτηση των οποίων στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πρόκειται να διαρκέσει από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου.

Η προανάκριση για τη δημοσίευση του κειμένου ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για απόσυρση των προϊόντων, η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

“Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:
• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
• Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
• Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.”

Print Friendly, PDF & Email