Αυξημένες οι κρατήσεις από Ολλανδία για Ελλάδα το 2018

Με ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία κατά 30% και ένα βραβείο για την ελληνική κουζίνα, έκλεισε χθες τις εργασίες της η διεθνής τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης “Vakantiebeurs 2018”, στην οποία πήρε μέρος με δικό του περίπτερο και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις B2B συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι πάνω από 30%. Σημαντικό θετικό παράγοντας αποτελεί η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με την ένταξη επιπλέον αεροπορικών δρομολογίων στους ήδη 17 απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι το 2017 οι αφίξεις από Ολλανδία, κινήθηκαν με ρυθμό αύξησης άνω του 18%, με τους Ολλανδούς τουρίστες να προσεγγίζουν – μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο – τους 800.000.


Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018 ήταν η Κεφαλονιά. Επίσης το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμμάτισε σειρά παρουσιάσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κω, τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη και στην Εύβοια, τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκινούμενο, τον περιπατητικό τουρισμό στην Κέρκυρα, ιστιοπλοϊκές διαδρομές στο Αιγαίο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από Κρήτη και cooking show με σεφ από την Λέσβο, προετοιμάζοντας συνταγές με ούζο Μυτιλήνης.

Η Έκθεση έκλεισε με βράβευση της Ελλάδας, ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα.

Print Friendly, PDF & Email