Αυξημένο το τουριστικό ρεύμα από Ρωσία

Σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε η επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας Σέγκεν στους Ρώσους πολίτες

Ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, με το βραβείο καλύτερης παρουσίας στην ΜΙΤΤ 2017, που απέσπασε το Ελληνικό περίπτερο. Αριστερά του, το στέλεχος της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς & Διαφήμισης του ΕΟΤ, κα Αγγ. Φωτοπούλου

Περισσότεροι Ρώσοι «ψηφίζουν» φέτος Ελλάδα για διακοπές και σπεύδουν να κάνουν έγκαιρα κρατήσεις καταλυμάτων για την ερχόμενη θερινή περίοδο, διπλασιάζοντας τον αριθμό των προκρατήσεων κατά τους πρώτους μήνες του έτους, όπως προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 που ολοκληρώνεται σήμερα στη Ρωσία.

Τον αυξημένο αριθμό προκρατήσεων επεσήμαναν οι ΤΟs της Ρωσίας, που επισκέφτηκαν το περίπτερο, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας οι μετρήσεις στις τουριστικές διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης διακοπών, εμφανίζουν -αυτή την στιγμή- το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα να κινείται αυξητικά, τουλάχιστον κατά 20% δημιουργώντας την προσδοκία ότι ο αριθμός των τουριστών θα ξεπεράσει το 1.000.000.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο: “Τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αυτά μηνύματα από τη Ρωσία, είναι απόρροια της στοχευμένης στρατηγικής επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, την οποία υλοποιεί με εξαιρετική επιτυχία ο ΕΟΤ, αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας Σέγκεν στους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών”.

Αυτό επισημάνθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης ΜΙΤΤ από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Μόσχα κα Ελένη Βακάλη, την Πρόξενο Μόσχας κα Πηνελόπη Μίχα και τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, παρουσία του υπεύθυνου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Νέστωρα Τυροβούζη. Στη συνέντευξη Τύπου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ετοιμότητα των ελληνικών προξενείων και των visa centers να ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση των Ρώσων για την θεώρηση της βίζα, καθώς και στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ως προς το θέμα της χρονικής διάρκειας και πολλαπλών εισόδων για αυτούς που τηρούν τις προϋποθέσεις της συνθήκης Σέγκεν. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι οι θεωρήσεις βίζα αυξήθηκαν κατά 100 έως 200% τους δύο πρώτους μήνες του 2017, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση για σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία φέτος.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 805 τ.μ. και 33 συνεκθέτες και διακρίθηκε, από την διοργανώτρια εταιρία ΙΤΕ, με το βραβείο της καλύτερης παρουσίας στην ΜΙΤΤ 2017. Επίσης, βραβεύτηκε από τον Ρωσικό Τ.Ο., ΤΕΖ TOUR, ως ο καλύτερος Partner στα πλαίσιο των βραβείων WorldBerry.,

Βραβείο απέσπασε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Best Presentation of a Region»,  για το περίπτερό της στην ΜΙΤΤ 2017. Με την πρωτότυπη, ανανεωμένη και στοχευμένη παρουσία του, με ένα περίπτερο που αντιπροσωπεύει τα τυπικά γνωρίσματα των νησιών,  το Νότιο Αιγαίο κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις και κατάφερε να ξεχωρίσει στον διεθνή ανταγωνισμό, αποσπώντας θετικά σχόλια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει: «Το τουριστικό μεγαλείο του Νοτίου Αιγαίου είναι πραγματικά αδιαμφισβήτητο. Αυτή τη μεγάλη δυναμική που κρύβουν προορισμοί της Περιφέρειάς μας, θελήσαμε να αποτυπώσουμε σε χώρους οι οποίοι θα δίνουν αυτό το μοναδικό νησιωτικό στίγμα στις μεγάλες τουλάχιστον τουριστικές εκθέσεις. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα και την επιβράβευση της προσπάθειάς μας». 

Print Friendly, PDF & Email