Αύξηση – ρεκόρ για την επιβατική κίνηση της Aegean το 2017

Στο 6% η συνολική αύξηση - Στα 13,2 εκατομμύρια οι επιβάτες

Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το 2017 η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες, κατά 750 χιλιάδες περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξ ολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017, δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%. Ανοδική πορεία παρουσίασε επίσης και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με 5,9 εκ. επιβάτες από 5,7 εκ. το 2016, ως αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε υψηλότερες πληρότητες.

[adning id="140783"]

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας αποτέλεσε το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μια χρονιά. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15%, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσίασε αύξηση 9% με την Aegean Airlines να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 10 εκ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Ιστορικά υψηλοί συνετελεστές πληρότητας επίσης επιτεύχθηκαν κατά το 2017, ως απόρροια της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου της εταιρείας, με τον συντελεστή πληρότητας στο σύνολο του δικτύου (εσωτερικού και εξωτερικού) να ανέρχεται σε 83%, από 77% την προηγούμενη χρονιά.

“Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά. Αξιοποιήσαμε αποτελεσματικότερα τον στόλο μας, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες. Ενισχύσαμε τη θέση μας στο βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε την προβολή προϊόντων και προορισμών στις πτήσεις μας” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, κος Δημήτρης Γερογιάννης, συμπληρώνοντας: “Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700 χιλ. επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών του χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεα βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη