Βροχή αστεριών κατά παραγγελία στους Ολυμπιακούς του Τόκυο

Από μια χώρα όπως η Ιαπωνία, πρωτοπόρα και γνωστή παγκοσμίως για τις τεχνολογικές της καινοτομίες, όλοι περιμένουμε να αναδείξει τις φουτουριστικές της πτυχές κατά τη διάρκεια των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, το 2020.

Ήδη οι διοργανωτές κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για ταξί που θα μεταφέρουν χωρίς οδηγό τους επισκέπτες, για αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τους αθλητές κάνοντας χρήση υδρογόνου, για ηλεκτρονικό εισιτήριο-βραχιόλι που θα εξασφαλίζει την είσοδο στα στάδια, για ηλεκτρονική ταξιθεσία μέσω εφαρμογής σε κινητές συσκευές κ.ά. Το πιο εντυπωσιακό εγχείρημα όμως αναμένεται να είναι η τεχνητή βροχή αστεριών που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Το εγχείρημα Sky Canvas περιλαμβάνει την αποστολή ενός μικρού δορυφόρου που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη και την κατάλληλη στιγμή θα απελευθερώνει μικρά σφαιρίδια που όταν μπουν στην ατμόσφαιρα θα αναφλεγούν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, ορατό σε μια ακτίνα 200 χλμ. Ο δορυφόρος θα έχει τροφοδοτηθεί με 500-1000 σφαιρίδια, με κόστος 8.000 δολάρια έκαστο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη