Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Αν και η νύχτα ήταν δροσερή, δεν πτοηθήκαμε και η πρώτη μας εξόρμηση στο νησί ξεκίνησε με προορισμό το Character στα Φηρά που φέτος λειτουργεί με ιταλικό αέρα!

Χαμηλός φωτισμός σε έναν προσεγμένο χώρο, γνωστός για τα πολλά επίπεδα που διαθέτει, από πριβέ μέχρι το πιο “πολυσύχναστο”.

Ένα κοκτέιλ ήταν ό,τι έπρεπε για να αρχίσει όμορφα η βραδιά μετά από μία έντονη μέρα και δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Character Spritz Cocktail με aperol, lime, σιρόπι αγγουριού και βιολογικό prosecco, άκρως καλοκαιρινό!

Το μενού είναι πλούσιο δίνοντας σου επιλογές για ιταλικές γεύσεις, αλλά και κλασικά μεσογειακά πιάτα για όσους θέλουν να ανακαλύψουν στοιχεία και της ελληνικής κουζίνας.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με μία σαλάτα ταρτουφάτα με σπανάκι, ρόκα, μαριναρισμένο porto bello και βινεγκρέτ λευκής τρούφας και όσο ο ευγενέστατος σερβιτόρος μας τη σέρβιρε στα πιάτα μας, “εμφανίστηκε” η πίτσα… Ακριβώς όπως θα την έτρωγες σε κάποιο στενό σοκάκι στη Φλωρεντία της Ιταλίας με λεπτή ζύμη, bianca χωρίς σάλτσα ντομάτας, gorgonzola και φρέσκο σπανάκι. Παρ’όλο που είχαμε παραγγείλει και κυρίως πιάτα, πιστέψτε με δε γίνεται να φάτε λιγότερο από 3 κομμάτια!

Mετά απ’ αυτό το απολαυστικό ταξίδι μας στην Ιταλία, επιστρέψαμε στο Character με την όμορφη θέα της καλντέρας πάντα, αναμένοντας τα κυρίως μας που είχαμε αποφασίσει ότι θα μοιραστούμε, αφού θέλαμε να δοκιμάσουμε όσα περισσότερα γινόταν από τον πλούσιο κατάλογο. Μαύρο ριζότο με φιλέτο λαυράκι και lime, και tagliolini μαύρο από μελάνι σουπιάς με καραβίδες..Εκπληκτικό! Επιλογή του σεφ όπως μας πρότεινε, ήταν να μοιραστούμε ένα από τα καλύτερα του πιάτα, tagliata black angus από την Αυστραλία με πατάτες baby, νιφάδες παρμεζάνας και λάδι δενδρολίβανου.

Όλες οι γεύσεις ήταν ξεχωριστές και είχε έρθει η αγαπημένη μου στιγμή, η ώρα του γλυκού! Μους σοκολάτας με μάνγκο και cheesecake μύρτιλο, επιβεβαιώνοντάς μας πως ο σεφ τους έχει σκοπό να μας μαγεύει σε κάθε πιρουνιά μας από το ορεκτικό μέχρι το γλυκό.

Η βραδιά έκλεισε με ένα επιδόρπιο κοκτέιλ, Chocolate Cherry Martini, το οποίο σε κάνει από μόνο του να θες να γυρίσεις κάποια στιγμή έστω για ένα ποτό.. Ή μήπως και για μία πίτσα?!?

Το Character λειτουργεί από τις πρωινές ώρες και η κουζίνα του κλείνει τα μεσάνυχτα.

Καλή αρχή και φέτος Character!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.