14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήγα και είδα: Character σε συνεργασία με Sakura Sushi Bar στα Φηρά

Share

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Ένα εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας, με 100% βιολογικά προϊόντα, συνδυαστικά με έναν από τους καλύτερους sushi chef στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ήταν αρκετά δελεαστικά για να επισκεφτώ το Character, στα Φηρά. Είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος με τρία διαφορετικά επίπεδα, δίνοντας σου την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα ρομαντικό ή πιο ‘πολυσύχναστο’ περιβάλλον, με θέα πάντα την όμορφη καλντέρα.

character_double

Όλες οι επιλογές πιάτων στον κατάλογο του Character χρησιμοποιούν 100% βιολογικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας,

Δοκίμασα μία πολύ γευστική πράσινη σαλάτα με κινόα και kale, λαβράκι με σαντορινιά ντοματίνια που έλιωνε στο στόμα και συνεχίσαμε με μία ποικιλία από sushi.

Ο Γιώργος Νομικός με ενημέρωσε για την καινούρια συνεργασία που έγινε με τον sushi chef Γιάννη Κοντοτάσιο, ιδρυτή του sushiacademy.gr, με σπουδές στην Ιαπωνία, τη γενέτειρα του sushi.

character_shushi_2

Ο Γιάννης Κοντοτάσιος έχει στήσει κουζίνες σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως τα Hilton στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη και η φιλοσοφία του είναι βασισμένη στην “Edomae” τεχνική, που όπως μου εξήγησε είναι ο παραδοσιακός τρόπος που έφτιαχναν sushi στο Τόκιο με χαρακτηριστική “κομψότητα και φινέτσα”. Αξίζει να τα δοκιμάσετε, νομίζω ότι θα μπορούσα να τα τρώω για όλο το βράδυ!

character_shushi_3

Στο κλείσιμο, ακόμα και το γλυκό με εξέπληξε μιας και το cheesecake ήταν με παξιμάδι, ανθότυρο και γλυκό ντοματάκι Σαντορίνης. Αυτό και αν ήταν “ελληνικό cheesecake”!

Το Character είναι ανοιχτό από το πρωί για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με ένα καφέ ή κάποιο cocktail και η κουζίνα του κλείνει τα μεσάνυχτα, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, φαντάζομαι και όλους εσάς που τελειώνετε με τις υποχρεώσεις σας αργά το βράδυ και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στα Φηρά.

character_300x184_logo


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη