Δεκάδες νεκροί στη Κωνσταντινούπολη – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον άνθρωπο που σκόρπισε το θάνατο σε πασίγνωστο νυκτερινό club στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, τη νύκτα της πρωτοχρονιάς. Τουλάχιστον 39 άτομα είναι νεκρά και άλλα 69 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

Η επίθεση συνέβη στο πολυτελές club Reina, 75 λεπτα μετά την αλλαγή του χρόνου και ενώ στο κέντρο διασκέδαζαν περίπου 700 άτομα. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από τους πυρβολισμούς. Σύμφωνα με πλροφορίες από επίσημες πηγές, 15 ξένοι υπήκοοι είναι μεταξύ των νεκρών, προερχόμενοι από τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Τυνησία, τον Λίβανο, την Ινδία, το Βέλγιο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία.

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σκότωσε επίσης έναν αστυνομικό και ένα μέλος της ασφαλείας του club πριν εισέλθει στον κυρίως χώρο του κέντρου. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στον χώρο του club, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yildirim διέψευσε τις πληροφορίες που έφεραν τον δράστη να ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβίβασε προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ “τον αποτροπιασμό του για την βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης”, δηλώνοντας παράλληλα “την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού προς τον τουρκικό λαό και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες”.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασαν μέσω Twitter τη θλίψη τους για το συμβάν

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας», έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Θλίψη και οδύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Ας είναι το τελευταίο για το 2017…»

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη