Δεμένα τα πλοία στις 3 Σεπτεμβρίου

Την κάθοδο σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) μετά από την αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την ανανέωση για το 2018.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ σημειώνει ότι αποφάσισε την προκήρυξη της απεργίας για τις 3 Σεπτεμβρίου “έχοντας πάντα στο μυαλό της και κατανοώντας τις ανάγκες του επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου”.

Η Ομοσπονδία καταλογίζει στον ΣΕΕΝ αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας, ενώ υποστηρίζει ότι αρνείται να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά συνεχόμενα χρόνια. Κατά την παραπάνω απεργιακή της κινητοποίηση, η ΠΝΟ προτάσσει το κυρίαρχο και μείζονος σημασίας θέμα του κλάδου, δηλαδή την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το τρέχον έτος με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, για τους Έλληνες ναυτεργάτες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here