Σαντορίνη: Δεν εγκρίθηκε η πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Οία

Δεν πέρασε κατά το χθεσινό (18/4/2017) Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Οίας, καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 15 ψήφων. Ενδεχόμενα να επανέλθει προς ψήφιση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εισήγηση προέβλεπε τις παρακάτω ρυθμίσεις:
– Από τον κεντρικό δρόμο Φηρών-Οίας, στο σημείο “Σαντορίνη μου” θα γίνεται εκτροπή όλων οχημάτων προς τους Μπαξέδες και μέσω του επαρχιακού παραλιακού δρόμου αριστερά προς Οία. Έξοδο με κατεύθυνση Οία προς Φηρά από τον παλαιό επαρχιακό δρόμο Οίας-Φηρών.
– Οι μονοδρομήσεις θα είναι δύο:
— Από την ταβέρνα “Σαντορίνη μου” μέχρι τον παραλιακό επαρχιακό δρόμο που θα είναι μόνο κάθοδος.
— Από την διασταύρωση του θόλου “Φουρνί” με κατεύθυνση προς Φηρά μέχρι τη διασταύρωση της ταβέρνας “Σαντορίνη μου”.
[adning id="140783"]

– Ακόμα θα απαγορεύεται η είσοδος όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των ταξί στην πλατεία της Οίας. Στάθμευση ταξί και αποεπιβίβαση λεωφορείων ΚΤΕΛ έξωθεν της κεντρικής πλατείας (στην μικρή πλατεία κάτωθεν της δεξαμενής).
-Όλα τα τουριστικά πούλμαν θα αποεπιβιβάζουν εντός του πάρκινγκ τουριστικών λεωφορείων και θα σταθμεύουν εντός του πάρκινγκ, αν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Αν δεν υπάρχει χώρος θα σταθμεύουν στο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται εντός των παλαιών ορυχείων. Θα επιστρέφουν προς το κεντρικό πάρκινγκ ΜΟΝΟ για επιβίβαση, με άμεση αναχώρηση.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη