Διαγωνισμός “Δες το ειδώλιο αλλιώς”: Διακρίσεις για τρεις μαθήτριες από τη Σαντορίνη

Τρεις νεαρές μαθήτριες από τη Σαντορίνη άφησαν τη φαντασία τους να τις παρασύρει, είδαν το ειδώλιο αλλιώς και τα έργα τους ξεχώρισαν ανάμεσα σε 15.300 συμμετοχές στον φετινό, πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για παιδιά 4-12 ετών που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο διαγωνισμός, που είχε ως θέμα το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ., ανέδειξε 33 νικητές, μεταξύ των οποίων ήταν και η μαθήτρια της Στ’ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, Ζωή Μηνδρινού.

Εκτός από τους μεγάλους νικητές, διακρίθηκαν ακόμα 365 έργα. Δύο από αυτά προέρχονται επίσης από τη Σαντορίνη. Το ένα είναι της Ντίλα Λέγκισι, μαθήτριας της Γ’ τάξης επίσης στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, και το άλλο της Ναταλίας Φερχάιεν, μαθήτριας της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βόθωνα.

Την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν ο Αρχιτέκτονας Άρης Ζαμπίκος, η Διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη, η Εικαστικός και Αρχιτέκτονας Χαρά Μαραντίδου, η Ιστορικός Τέχνης Αταλάντη Μαρτίνου και ο Εικαστικός Άγγελος Πλέσσας.

Τα έργα των τριών κοριτσιών θα φιλοξενηθούν μαζί με 2.530 ακόμα στην έκθεση που θα εγκαινιάσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here