22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψήφιου European Young Chef 2018 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο οι τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί και στην Σύρο ο τελικός για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, στην Ιρλανδία

Share

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και το μεράκι τους για την γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών της, δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια -που φέρει και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019- προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα την εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα ανακηρύξει τον European Young Chef 2018, που θα διεξαχθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2018, στο Galway της Ιρλανδίας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε συμμετοχές από νεαρούς σεφ, οι φετινοί ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας και από αυτούς θα προκύψουν οι τέσσερις φιναλίστ για τον τελικό. Πιο συγκεκριμένα, οι ημιτελικοί θα γίνουν στη Ρόδο (7/9), στην Κω (14/9), στη Μύκονο (20/9) και στη Νάξο (21/9) και σε αυτούς μπορούν να πάρουν μέρος νεαροί σεφ 18-26 ετών, οι οποίοι θα κριθούν από τριμελή επιτροπή. Ο τελικός θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, εκεί όπου θα κριθεί από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

[adning id="140783"]

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον Σταμάτη Μισομικέ, αλλά και την διάκριση του Σπύρου Κουγιού το 2017.

 

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον περσινό διαγωνισμό στη Βαρκελώνη, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών θα βρεθούν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός της επόμενης χρονιάς (2019) να πραγματοποιηθεί στο Νότιο Αιγαίο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη