14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαγωνισμός σχεδίασης βινιέτας με συμμετοχές και από τη Σαντορίνη

Share

Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 1307 συμμετοχών από μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός σχεδίασης βινιέτας που διοργάνωσε η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας.

Η βινιέτα είναι μια ετικέτα που μοιάζει με γραμματόσημο. Εκδίδεται από ιδιώτες ή οργανισμούς, συνήθως για διαφημιστικούς, φιλανθρωπικούς ή αναμνηστικούς σκοπούς. Οι βινιέτες επικολλώνται στο πίσω μέρος των φακέλων αλληλογραφίας.

Παράδειγμα βινιέτας του 1951
Παράδειγμα βινιέτας του 1951

Θέμα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν το 2014 Έτος Πολιτισμού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Από τις 1307 συμμετοχές, οι 6 βινιέτες που επιλέχτηκαν από 11μελή επιτροπή αξιολόγησης, θα βραβευτούν, θα εκτυπωθούν και θα επικολλώνται στο πίσω μέρος της εξερχόμενης αλληλογραφίας από όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου για τους επόμενους 6 μήνες (μία βινιέτα ανά μήνα) μεταφέροντας το μήνυμα για το Έτος Πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Από τη Σαντορίνη συμμετείχαν 3 σχολεία: Το Γυμνάσιο Μεσαριάς με 8 συμετοχές, το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου με 6 συμμετοχές και το Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου με 45 συμμετοχές. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη