Διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό μουσικής για 11χρονη πιανίστρια από τη Σαντορίνη

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ κατέκτησε το 2ο βραβείο στο eMuse International Online Music Competition 2018

Σημαντική διάκριση στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό “eMuse International Online Music Competition 2018” απέσπασε η 11χρονη Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ από τη Σαντορίνη. Η νεαρή πιανίστρια πήρε μέρος στον διαγωνισμό, εκτελώντας επτά μουσικά κομμάτια, έργα των Chopin, Tsaikovsky, Bach, Scarlatti, Glinka, καθώς και μία δική της σύνθεση, που της χάρισαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία της (ηλικίες 9-11 ετών).

Ο διεθνής μουσικός διαγωνισμός “The Muse” ξεκίνησε το 2005 ως διαγωνισμός πιάνου και για αρκετά χρόνια γινόταν στη Σαντορίνη. Το 2009 προστέθηκαν νέες κατηγορίες ηλικιών και μουσικών όργανων, ενώ τα τελευταία διεξάγεται πλέον αποκλειστικά online προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο. Κάθε Αύγουστο το Μέγαρο Γκύζη, στη Σαντορίνη, φιλοξενεί τη συναυλία των νικητών του διαγωνσμού.

[adning id="140783"]

 

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ γεννήθηκε στον Βόλο το 2007 και κατοικεί μόνιμα στη Σαντορίνη από το 2012. Είναι μαθήτρια της Ε’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με πολύ ενθουσιασμό στην ηλικία των 5 ετών, έχοντας μέχρι και σήμερα στο πλευρό της ως καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή. Όπως μας είπε, μελετά πιάνο κατά μέσο όρο δύο ώρες καθημερινά. Στον ελεύθερο χρόνο της προτιμά να ακούει μουσική και να παρακολουθεί βίντεο από συναυλίες με πιανίστες που θαυμάζει, ενώ της αρέσει να περπατά και να φωτογραφίζει πορτρέτα και το εντυπωσιακό τοπίο της Σαντορίνης!

Τον Ιούνιο του 2017 έγραψε την πρώτη της μουσική σύνθεση “Childhood Impressions”. Μέχρι στιγμής, η Εβελίνα έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στη Σαντορίνη, στο Πανηγυρόσπιτο Οίας, στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς και σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Φέτος το καλοκαίρι θα δώσει δύο ατομικά ρεσιτάλ πιάνου, ένα στη Σαντορίνη και ένα στον Βόλο, ενώ θα πάρει μέρος και στη συναυλία των νικητών του διαγωνισμού eMuse 2018 στο Μέγαρο Γκύζη.

Αγαπημένος της συνθέτης είναι ο Chopin. Από τους σύγχρονους ερμηνευτές στο πιάνο ξεχωρίζει την Khatia Buniatishvili, που συνδυάζει τη συγκλονιστική ερμηνεία με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Θαυμάζει επίσης τον Γιώργο Λαζαρίδη, που είχε τη χαρά να γνωρίσει πριν λίγο καιρό που ήρθε στη Σαντορίνη για ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

Καθώς χαίρεται να ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό της, να βελτιώνεται συνεχώς σε δεξιοτεχνία και μουσική έκφραση, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας τις δυνατότητές της, η Εβελίνα φιλοδοξεί σε μερικά χρόνια να παίζει με ορχήστρες τα αγαπημένα της κονσέρτα για πιάνο και βέβαια να καταφέρει να παίξει με τους πιανίστες και τις πιανίστριες που θαυμάζει!

Ακολουθούν τα βίντεο με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό:

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη