Διεθνής αναγνώριση για το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

festival_tselemente2
Η αντιπροσωπεία της Σαντορίνης στο φετινό Φεστιβάλ, με την ευθύνη της Εστίας Πύργου

Το Χρυσό Βραβείο “European Gastronomic Festival 2016” εξασφάλισε το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στη Σίφνο. Μετρώντας δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας, το φεστιβάλ που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει γίνει θεσμός πλέον για την ελληνική γαστρονομία. Η απονομή του βραβείου θα γίνει από την CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας) στο συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Με αφορμή την επικείμενη βράβευση, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος έστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου:

«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για αυτήν την τόσο σημαντική διεθνή διάκριση που χαρίσατε στο νησί σας, τη Σίφνο, στις Κυκλάδες, σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Την αξίζετε! Εργαστήκατε πολύ σκληρά αλλά και με πολλή αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, για να αναδείξετε σε θεσμό την κληρονομιά που άφησε στην ελληνική γαστρονομία ο master chef – θρύλος Νικόλαος Τσελεμεντές. Το Χρυσό βραβείο του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, με τον πιο επίσημο, τον πιο ηχηρό τρόπο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που για μας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί ακλόνητη πίστη. Ότι ο γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας είναι μοναδικός και ανυπέρβλητος και η Aegean Cuisine, ένας πραγματικός θησαυρός, ο καλύτερος πρεσβευτής των νησιών μας στο εξωτερικό, που, και μόνο γι αυτήν, αξίζει να ζήσει κανείς την εμπειρία του τι σημαίνει γαστρονομία στο Νότιο Αιγαίο.

Το Χρυσό Βραβείο που κερδίσατε, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας, στην εξωστρέφεια των νησιών μας και στην ανάδειξη της γαστρονομίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της τουριστικής τους ταυτότητας. Ταυτόχρονα, είναι ο καλύτερος οιωνός για την μεγάλη διάκριση που διεκδικεί και περιμένει ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο Την ανάδειξή του ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, το 2019. Το Χρυσό Βραβείο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», ανοίγει το δρόμο και επιβεβαιώνει ότι η κουζίνα των νησιών μας, αυτή που έβαλε τις βάσεις για να διαμορφωθεί η σύγχρονη κουζίνα διεθνώς, όχι μόνο αξίζει, αλλά και δικαιούται την αναγνώριση.

Θερμά συγχαρητήρια!”

Print Friendly, PDF & Email