Διευκρινίσεις από τον Δήμο Θήρας για τις αρμοδιότητες στο οδικό δίκτυο

Με αφορμή τη σημερινή (9/6/2017) τροποποίηση της σήμανσης στον ισόπεδο κόμβο του Πύργου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

  • To έργο κατασκευής του περιφερειακού δρόμου Αεροδρομίου – Οίας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Θήρας, παρότι ο Δήμος παρεμβαίνει καθημερινά ασκώντας πίεση στους αρμοδίους για την ολοκλήρωσή του. Επιπλέον, ο Δήμος παρεμβαίνει και σε βελτιώσεις του έργου, όπως είναι η διαπλάτυνση στο σημείο του ξενοδοχείου Ερατώ.
    [adning id="140783"]
  • Το επαρχιακό δίκτυο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Θήρας, παρά το γεγονός ότι προβαίνει σε απαραίτητες μικροσυντηρήσεις του, στην αποκομιδή φερτών υλικών (χώματα, πέτρες) όπως για παράδειγμα συμβαίνει συχνά στον δρόμο του Αθηνιού. Περαιτέρω, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου η σήμανση με πινακίδες του ΚΟΚ, ούτε τα κλαδέματα των δέντρων που σχεδόν πάντοτε ο Δήμος φροντίζει γι’ αυτά.
  • Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της σήμανσης στον κόμβο του Πύργου, για το θέμα αυτό ο Δήμος Θήρας ενημερώθηκε σήμερα (9/6/2017) το μεσημέρι στις 13.34 με έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμος Θήρας προ ετών εκπόνησε μελέτες για οκτώ κόμβους,  τις οποίες υλοποιήθηκαν οι τρεις μετά από προφορική συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή, σε σημεία που υπήρχε λόγος ασφάλειας. Για τον κόμβο του Πύργου, ο συντάκτης των μελετών κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Θήρας, πρότεινε λύσεις με κυρίαρχο το θέμα της ασφάλειας των μαθητών.
    [adning id="140783"]
  • Επειδή στο ανώτερο έγγραφο η ΠΝΑΙ αναγνωρίζει, όπως είναι φυσικό, την αρμοδιότητά της για όλα τα θέματα που αφορούν το επαρχιακό δίκτυο, παρακαλούμε τους δημότες μας για τα θέματα αυτά όπως απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Επαρχείο).”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας “αντιλαμβανόμαστε την ισχυρή συνήθεια της ρήσης τα παράπονά σου στο Δήμαρχο αλλά υπάρχει και η άλλη ρήση τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη